Blog

 

 

 

Herinneringen maar dan anders

Posted by on sep 10, 2018 in Blog | 0 comments

Herinneringen maar dan anders

Mooi!

Hier weer eens een berichtje van Pienter Projects. Druk als een klein baasje! Maar zo’n mooi vak…zo ben je bezig met een prachtig bruidsalbum voor een bruidspaar en zo krijg je een vraag om te helpen bij een uitvaart. Misschien heb je er nooit aan gedacht, maar ook voor een uitvaart maak ik hele mooie herinneringen. Niet alleen in de vorm van een fotoboek, maar denk ook aan mooie grote banners tijdens een uitvaart of foto’s bewerkt in Photoshop afgedrukt op plexiglas. Een zeer emotionele herinnering. Het heeft mij heel wat kippenvel bezorgd…zo mooi!

Meer weten?

Wil je ook iets speciaals met een foto voor een speciale aangelegenheid? Ik help je graag, neem contact met me op en we gaan samen je wensen doornemen.

Groetjes, Karin

#druk #fotoboek #bruidsalbum #foto‘s #uitvaart #kippenvel#emotioneel

Test wanddecoratie plexiglas transparant

Posted by on apr 14, 2018 in Blog | 0 comments

Test wanddecoratie plexiglas transparant

Test wanddecoratie

Leuk, er is mij weer gevraagd om een wanddecoratie te testen. Ik doe dat graag, zo krijg je een duidelijk beeld van de vele mogelijkheden en de voor- of nadelen van een product. Hierdoor kan je goed advies geven aan een klant. Dat is de reden waarom ik hier altijd graag aan meewerk.

Voor wie is de test

Dit keer heeft CanvasCompany mij benaderd om deze test te doen. Ik heb gekozen voor een Plexiglas wanddecoratie in een transparantie uitvoering. Deze uitvoering heb ik nog niet eerder besteld en was dan ook erg nieuwsgierig naar het resultaat. Het programma van CanvasCompany werkt erg eenvoudig, niks mis mee. Binnen een week heb je je wanddecoratie al in huis.

Resultaat plexiglas

En dan nu het belangrijkste…het resultaat. Welnu, eerlijk gezegd moest ik even wennen. Ik heb al eerder een test gedaan met plexiglas maar dat was op plexiglas met een witte achtergrond en deze achtergrond is dus transparant. De kleuren komen minder hard over maar dat komt door de transparantie. Het grappige is wel dat je de kleur aan kan passen door een andere kleur achtergrond te kiezen, zo kan je variëren met kleuren. Of denk er eens aan om het voor een raam te hangen, ook op de achterzijde is dan de foto te zien. Op de foto’s op mijn FaceBook pagina kan je goed zien wat ik bedoel. Dus ja, je kan er mee spelen, maar ga je voor mooie harde kleuren dan adviseer ik toch om een witte achtergrond te nemen. Maar het zag er verder wel mooi uit.

Mochten er nog vragen zijn stuur mij gerust een mail, ik beantwoord ze graag: info@pienterprojects.com

Ik wens jullie een heel fijn en zonnig weekend toe,

Groetjes, Karin

 

Workshops weer van start

Posted by on mrt 30, 2018 in Blog | 0 comments

Workshops weer van start

Workshops digitaal fotoalbum

Eindelijk weer tijd voor de workshops na een drukke verhuizing! Maar ik heb er toch zo’n zin om heirmee te beginnen! Nu eerst net een nog een paar opdrachten afgerond. Prachtige fotoboeken gemaakt en de klanten waren weer erg enthousiast. En kijk, dat wil ik jou ook zo graag leren. Als ik in gesprek ga met mensen over fotoboeken maken op de computer is het eerste wat ik hoor, pfff..zoveel werk! Eerst al die foto’s uitzoeken, dat is al veel werk en dan nog een fotoboek maken! Veel te lastig en ingewikkeld allemaal!

Doorzetten

En dat is nou zo jammer, een fotoboek maken hoeft echt niet zoveel werk te zijn, gewoon even doorzetten. Heb je even geen inspiratie, dan ga je gewoon een andere keer verder. Tegenwoordig heb je veel programma’s waarbij je de foto’s automatisch in het fotoboek kan laten plaatsen. Wel goed nakijken of het programma alle foto’s wel goed heeft geplaatst. Je wil toch niet dat je op de foto staat zonder hoofd?!

Wanneer zijn de Workshops

Op de website staan enkele data genoemd waarop ik een workshop geef. Ben je met meer dan 4 mensen dan kan ik ook een workshop op een andere gewenste datum organiseren. Denk aan een leuke ochtend met vriendinnen, na afloop ergens gezellig lunchen met elkaar. Dat is toch een geweldig uitje? Neem contact met mij op, dat plan ik een datum speciaal voor jullie in.

Fijne kerstdagen en een geweldig nieuwjaar

Posted by on dec 24, 2017 in Blog | 0 comments

Fijne kerstdagen en een geweldig nieuwjaar

Fijne Kerstdagen en een geweldig 2018!

Het jaar is weer bijna voorbij en weer is het allemaal snel gegaan. Veel meegemaakt, maar dat zal bij iedereen zo zijn. Leuke dingen, minder leuke dingen, hard werken en veel leren(maar dat is alleen maar leuk!). Maar gelukkig kunnen we ook heerlijk genieten van het leven, lekker positief blijven is mijn motto!

Energie

Ook dit jaar heb ik weer veel energie gekregen bij het ontwerpen van vele fotoboeken. Ook veel bruidsboeken waarbij ik alle geweldige verhalen heb mogen horen van de bruidsparen zelf. Die glinstering in de ogen, de belevenis van die speciale dag. Deze beleving probeer ik ook weer in het fotoboek te krijgen. En wanddecoraties heb ik ook ontworpen, wat dacht je van het ontwerp van de kerstkaarten, ook daarvoor kan je bij mij terecht. Heb je een foto waar je iets bijzonders mee wilt?  Of denk je, ik heb echt geen tijd om al die fotoboeken te maken? Tijd is vaak ook zo’n punt…ik maak tijd voor jou. Samen komen we er wel uit en bekijken vele mogelijkheden.

Maar eerst duiken we de gezellige kerstdagen in en hopen op een geweldig nieuwjaar.

Verhuizing

Daarnaast komt bij mij een verhuizing om de hoek kijken, geheel onverwachts binnen enkele weken een huis gekocht. En Pienter Projects verhuist natuurlijk mee! Ik krijg een heerlijke ruimte voor mij tot beschikking waar ik mijn werk als Fotoboek Designer verder uit kan oefenen. Niet te vergeten een geweldige ruimte om workshops te geven. Maar een verhuizing brengt veel werk met zich mee. Schilderen, behangen en waar het kan pak ik graag zelf de kwast en de behang rol in de hand.

In januari wonen wij in Arnhem en hopen jullie graag daar eens te zien. Ik zit boordevol leuke ideeën. Heb je mijn hulp nodig bij het maken van fotoboeken? Ik help he echt heel graag. Ik nodig je hierbij uit, kom gerust eens een kijkje nemen op mijn nieuwe locatie en je kan veel van mijn werken bekijken. Op mijn website heb ik het adres al aangepast. Bel of mail van te voren voor het maken van een afspraak.

Voor nu wens ik iedereen hele fijne dagen toe en neem vooral veel foto’s en maak dat prachtige fotoboek, want je weet…

Herinneringen zijn de foto’s van het leven

Groetjes, Karin

 

Karin de Smale
Fotoboek Designer

#fotoboek #designer #foto #kerst #nieuwjaar #verhuizen #workshop

WAT MAAKT HET WERK ALS FOTOBOEK DESIGNER ZO LEUK

Posted by on nov 10, 2017 in Blog | 0 comments

WAT MAAKT HET WERK ALS FOTOBOEK DESIGNER ZO LEUK

WAT MAAKT HET WERK ALS FOTOBOEK DESIGNER ZO LEUK

Wat het zo geweldig maakt als Fotoboek Designer zijn alle mensen met hun verhalen. Luisteren waarom ze een speciaal fotoboek willen hebben. Omdat ze iets geweldigs of juist iets heel emotioneels hebben meegemaakt. Luisteren naar alle verhalen, want iedereen heeft een verhaal, een herinnering. Een fotoboek maken is niet alleen maar foto’s in een boek slepen, nee, het moet een verhaal vertellen. Dit beleef ik telkens mee tijdens het ontwerp van een fotoboek. Ik probeer dit ook duidelijk over te brengen in een fotoboek. Ik luister naar de wensen van de klant en om dit over te brengen in een mooi fotoboek, dát is mijn passie! Dát is waar ik het voor doe. Ik zie blije gezichten of gezichten vol emotie. Het fotoboek nemen ze mee als een dierbaar bezit…en dat is het ook! Of het nu gaat om bruidsalbums, vakantieboeken, of fotoboeken van je kinderen.

Mijn laatste opdracht was het maken van een bruidsalbum, de bruidegom afkomstig uit Nederland, de bruid afkomstig uit de Filippijnen.Een geweldige huwelijksdag hebben ze gehad en met de bruidsreportage van Anna van Dreuten Living-Image ,die supermooie foto’s maakt, was de dag helemaal af!  Neem maar eens een kijke op de site van bruidsfotografie Living-Image je kan daar een mooie portfolio bekijken. Al die mooie foto’s moeten natuurlijk in een prachtig bruidsalbum komen. We hebben veel met elkaar gepraat(in het engels) en ik heb heel veel verhalen gehoord, geweldig mooi! Vele uitvoeringen van bruidsalbums besproken, wel of geen mooie luxe bewaardoos. Ook zij zijn hier weggegaan met een prachtig bruidsalbum vol mooie herinneringen. Ik vind het geweldig dat ik zoiets kan en mag doen!😊

Meer weten?

Zou je ook meer willen weten over ons werk? Neem gerust contact op:

Living-Image: annvandreuten@gmail.com 

Pienter Projects : info@pienterprojects.com

Fijne dag allemaal!

Karin de Smale
Fotoboek Designer

#fotoboek #designer #foto #luisteren #verhalen #passie #bruidsreportage

Workshop Fotoalbum iets voor jou?

Posted by on okt 10, 2017 in Blog | 0 comments

Workshop Fotoalbum iets voor jou?

Workshop in de Wieken in Elst

Afgelopen donderdag weer een leuke workshop gegeven in de Wieken in Elst. Wat is het toch leuk om te zien hoe snel de cursisten alles oppakken. De workshop begint meestal met een paar kleine opstart problemen. Denk aan niet op de Wifi kunnen aanmelden, je foto’s niet kunnen vinden, etc. Maar met een beetje geduld komen we er altijd wel uit. Na enige uitleg gaat het beginnen, ik geef iedereen tips en trucs, hoe pak je het allemaal aan, welke fouten worden het meest gemaakt, waar moet je op letten. En dan wordt het stil, iedereen is zeer geconcentreerd bezig1 Uiteraard even een korte koffiepauze, ik laat uiteraard ook enig werk van mijzelf zien en dan snel weer aan de slag.

Fotoalbum

Maar waar het uiteindelijk om gaat is natuurlijk het fotoboek, jouw fotoboek. Van je vakantie in Bali, van je geweldige trip met je zoon in New York, van je schattige huisdier, ga zo maar door. De cursisten waren ontzettend goed bezig en ik vond het fijn om iedereen op weg te helpen. Daarnaast krijgt iedereen een handboek mee naar huis en natuurlijk die geweldige kortingsbon van € 20,00, altijd meegenomen toch? En die leuke reacties allemaal:

Sylvia: “Echt een aanrader om de workshop te doen, je leert hoe je supermooie fotoalbums kunt maken op je laptop! Je krijgt goede tips en duidelijke uitleg! Karin bedankt, ik ga er mee aan de gang hoor deze wintermaanden!”
Grieta: “Een duidelijke, geduldige en vriendelijke uitleg van Karin . Mooie voorbeelden, veel mogelijkheden. Echt de moeite waard. Bedankt Karin van Pienter Projects”
Rien: “Dank voor de leerzame en gezellige middag, nu de praktijkervaring gaan uitbouwen”

Alle cursisten nogmaals bedankt voor jullie komst en heel veel succes met het maken van de fotoboeken! Ik kan niet wachten tot de volgende workshop. Voor meer informatie over de workshop neem gerust contact met mij op.

Tot de volgende keer! Groetjes, Karin

#workshop #fotoalbum #vakantie

Open Coffee Velp

Posted by on aug 26, 2017 in Blog | 0 comments

Open Coffee Velp
Speciale Gast Open Coffee Velp

Het zit er weer op, de ochtend van de Open Coffee Velp.Zoals gewoonlijk was het in Hotel de Roskam in Rheden. Het was een hele gezellige ochtend en ik heb veel leuke en interessante gesprekken gehad met mede ondernemers. Wat is het toch leuk om te horen hoe iedereen zo bedreven is in zijn vakgebied. Vol passie worden de verhalen verteld, hoe het bedrijf is ontstaan. Ja, ook ik heb een verhaal en ik denk daar vaak aan terug. Maij passie voor het “Fotoboek Design is ontstaan door mijn moeder. Ja, zo enthousiast dat ze altijd was over mijn fotoalbums. Dus ik dacht ik maak een leuk familiealbum, van alle 5 de zusjes. Wel een enorm gemis omdat één zusje veel te vroeg is overleden aan de ziekte van Alzheimer. Helaas heeft mijn moeder het familiealbum nooit gezien, 2 weken voor haar verjaardag is ze toen overleden. Het fotoalbum heeft tijdens het afscheid op een tafel gelegen en iedereen mocht het inzien. Waauw, wat een reacties kwamen er op af, zoveel emoties maakte het los! Dus dacht ik, daar moet ik iets mee doen en zo is mijn bedrijfje ontstaan. Ik weet wat het losmaakt bij de mensen, ik weet hoe dierbaar zo’n boek kan zijn. Of het nu verdriet oproept of vreugde, het gaat alle kanten op. Wat een serieus blogje dit keer he? Ja, soms moet dat eens. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maak een fotoboek, de foto’s op de computer verdwijnen langzaam aan en dat is zo jammer. Tot de volgende keer allemaal!

Groetjes, Karin

Pluktuin boeket bloemen

Posted by on jul 23, 2017 in Blog | 0 comments

Pluktuin boeket bloemen

Bloemen

Wat zijn ze toch mooi en wat maken ze iedereen toch vrolijk! Bloemen…Gisteren heb ik een bezoekje gebracht aan een “pluktuin”. Eerlijk gezegd had ik nog niet vaak van een pluktuin gehoord, laat staan dat ik er geweest ben, maar wat is dat een geweldige ervaring zeg! Ik heb  Tuin en Kwekerij De Boschhoeve in Wolfheze bezocht. In een woord geweldig, ik raad het iedereen aan om eens een bezoekje te gaan nemen. Een prachtige kwekerij gelegen in een mooie landelijke omgeving. De boerderij heeft veel meer te bieden, veel activiteiten. Lunches, High Tea en zelfs bruiloften worden daar gehouden. Ik zou zeggen kijk eens op de website.

Maar goed, ik ben dus naar de “pluktuin” gegaan. Hoe geweldig is dat, je loopt door de prachtige borders, er is en een enorme keuze aan bloemen. En ja, knippen maar, stel je eigen boeket samen, verser kan je het niet krijgen natuurlijk! Je wordt er wel een beetje hebberig van en kan bijna niet ophouden met knippen! Als laatste nog wat mooie foto’s gemaakt natuurlijk! Helemaal blij en vol trots ga je met je eigen samengestelde boeket naar huis, kijk hier voor meer foto’s van dit prachtige boeket. Zeg nou zelf, hiervan gaat de zon toch schijnen in huis?!

Mocht je gaan wens ik je heel veel knipplezier!

Tot de volgende keer,

Groetjes, Karin

 

Donateur Stichting Alzheimer

Posted by on jun 2, 2017 in Blog | 0 comments

Donateur Stichting Alzheimer

Donateur Stichting Alzheimer

Word ook donateur van Stichting Alzheimer!

Een paar jaar geleden is mijn zus op veel te jonge leeftijd overleden aan de ziekte van Alzheimer. Wat daar aan vooraf ging is met geen pen te beschrijven, een vreselijke tijd. Niet alleen voor mijn zus maar ook voor alle lieve mensen om haar heen. Ik heb het programma met Angela Groothuizen “Voor ik het vergeet” dan ook gevolgd. Iedere keer keek ik met tranen in mijn ogen. Denk ook aan al die jonge mensen met die ziekte, vreselijk. Steun de stichting mensen, help het medicijn tegen Alzheimer te vinden!

Karin de Smale

Donateur Stichting Alzheimer

 

Fotofabriek fotoalbum test

Posted by on mei 20, 2017 in Blog | 0 comments

Fotofabriek fotoalbum test

Review testalbum

Ik vind het altijd geweldig leuk als ik weer benaderd word met de vraag om een testalbum te maken. Toch een teken dat ik goed “vindbaar” ben op Google denk ik.

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal weten ben ik Fotoboek Designer en heb al heel wat fotoboeken mogen maken in zeer verschillende prijsklassen. Kritisch ben ik ook, dus schrijf ik hier een eerlijk review over de kwaliteit van het album en het gebruik van de software. Dit keer heb ik een fotoalbum gemaakt voor de “Fotofabriek”. En natuurlijk wil ik als eerste opmerken dat zij de 5e keer op rij uitgekozen zijn tot beste fotoalbum prijs/kwaliteit, gefeliciteerd! Als eerste de website, die ziet er ook hier heel fris en verzorgd uit. Wat een keuze aan artikelen! Ook handig is de “chat”, dan kan je rechtstreeks met de Fotofabriek je vragen stellen. Dat vind ik erg belangrijk, communicatie met klanten! Kijk ook eens naar deze pagina.

Fotoalbum maken

Dan gaat de keuze naar de fotoboeken, ook een enorme keuze, spiraalboeken, harde kaft- zachte kaft boeken, luxe boeken. Ik heb gekozen voor een fotoboek A4 staand model harde kaft. De software is makkelijk te downloaden en je kiest voor een nieuw project. Klik op jouw keuze en je ziet het bedrag al staan. Let wel, dit zijn prijzen met een standaard aantal pagina’s, meestal 24 die natuurlijk wel uit te breiden zijn. Zodra je de keuze hebt genomen opent het programma zich. Je kan later als je het boek gaat bestellen meer keuzes opgeven, zoals papiersoort, welke kaft e.d. Zo, en nu maar beginnen. Aan de linkerzijde kan je je foto’s uploaden en aan de rechterzijde zie je een heleboel opties, zoals ook een keuze van sjablonen, erg veel!! Wat me wel opviel is dat als je een groter fotoalbum wil maken, daar de keuze aan sjablonen een stuk minder is! En weet je even niet meer hoe te beginnen aan een fotoalbum, download je gewoon mijn Ebook, helemaal gratis! “10 tips bij het maken van een fotoalbum”. Schrijf je in en ontvang via de mail het Ebook. Superhandig en lees het maar eens voordat je begint. Verder het het fotoalbum, je kan je in het programma uitleven met teksten, Cliparts, achtergronden, maskers, randen, kleuren etc. Alleen werken ze niet met kleuren pipetjes. Je kan zelf ook sjablonen opmaken en heel makkelijk “groeperen”. Sla dit dan op en je kan ze ook op andere pagina’s gebruiken. Wat ik wel een beetje vervelend vond is dat het programma er een paar keer uitvloog. Dus mensen, sla regelmatig je werk op, dat geldt voor ieder programma, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ook het slepen van de foto’s gaat niet al te soepel. Je kan de foto bewerken, met de rechtermuisknop. Ook de transparantie kan je bewerken, foto spiegelen, randen, kleuren. Je kan je echt uitleven, volop keuze. Dus kijk echt eens bij de optie “randen” daar is ontzettend veel keuze voor de foto om er een andere look aan te geven. Dit heb ik ook in mijn boek gebruikt. Verder geeft het programma ook aan of de resolutie van de foto wel goed is. Wat ik ook prettig vind is, dat je op de site van de Fotofabriek staat een prijscalculator, dan kan je aangeven hoe het boek er uit moet zien en wat de prijs dan wordt. Ik zou dit wel aanraden om te doen want voor veel opties moet je extra betalen.

Fotoboek is klaar

Het fotoboek ontving ik binnen een week op mijn thuisadres. Je krijgt tussendoor een video op je mail waarin ze vermelden dat ze met jouw boek bezig zijn en je ziet de kaft van jouw boek op de video, grappig. Nu moet ik het boek kritisch bekijken en beoordelen. Ik moet zeggen dat ik verrast ben van de mooie kleuren. Ik had gekozen voor een standaard cover en standaard papier. De cover is mooi stevig, het kraakt wel een beetje als je hem openslaat maar dat is niet hinderlijk. Ik heb wel mijn bedenkingen wat het fotopapier betreft, het is niet echt verkeerd maar het zou niet mijn eerste keuze zijn. De witte schutbladen zijn ook van dik fotopapier, alleen niet bedrukt. De volgende keer ga ik toch voor ander fotopapier in het fotoboek. Premium Satin denk ik, maar daar moet je wel iets meer voor betalen. Ook voor “vlakliggend” moet je extra betalen. Maar nogmaals, de kleuren zijn echt mooi en het fotoboek is verder keurig afgewerkt. Dus al met al ben ik tevreden wat betreft de prijs/kwaliteit verhouding. Of ik nog eens een fotoboek ga bestellen bij de Fotofabriek? Ja hoor zeker weten, maar kijk goed welke keuze je maakt wat fotopapier betreft.

Succes! Groetjes, Karin

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram